Прокуратурата още не е получила иззетите веществени доказателства при . Това каза

...
Прокуратурата още не е получила иззетите веществени доказателства при . Това каза
Коментари Харесай

Прокуратурата не е получила заповеди за арести по случая Хемус

Прокуратурата още не е получила иззетите материални доказателства при . Това сподели пред кореспонденти ръководителят на Софийската градска прокуратура Илиана Кирилова. " При нас не са дошли заповеди за арест на лица по обвиняванията, които бяха показани през днешния ден от полицията. Поради тази причина не е взета мярка за неотклонение на което и да е лице ", съобщи тя.

" В Софийска градска прокуратура по факс е постъпило известие от проверяващи служители на реда от „ Борба с проведената престъпност ” за претършуване и изземване. В известието до нас беше посочено, че е почнал досъдебно произвеждане за данъчни измами и пране на пари. Установи се, че са осъществени обиски на лица на разнообразни адреси, което е единствената опция за събирането на доказателства за осъществено закононарушение ", изясни още прокурорът. В известието се посочвало, че има арестувани лица. " По материалите, които са при нас, не намирам заповеди за арест в период от 24 часа. Възможно е да бъдат предоставени по-късно. Бяха изнесени много обстоятелства и условия, с които на първо четене може да се направи съмнение за осъществено разпореждане. Ние не сме получили от проверяващите разпореждане за привличане в качеството на обвинен и да бъде взета мярка ", добави Кирилова. Съставен е бил екип от 4 прокурори, които ще работят по случая предвид на това, което е било изнесено на брифинга.

По-късно от прокуратурата разгласиха. В нея се споделя, че оглед изнесените изказвания на брифинга,  " проведен от Министерство на вътрешните работи, за вероятно осъществени закононарушения от общ темперамент, наблюдаващите прокурори ще укажат на проверяващите органи да приложат доказателства в тази тенденция, които все още на входиране на материалите по досъдебното произвеждане в СГП  не са налични ". А в случай че проверяващите органи при ГДБОП съберат задоволително доказателства за виновността на несъмнено лицe/лица в осъществяване на закононарушение от общ темперамент, следва неотложно да рапортуват на прокурора разпореждане за привличане към наказателна отговорност с оглед взимане на мярка за неотклонение, съответстваща на публичната заплаха на действието и дееца.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР